Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam) Prinsengracht 685 (Amsterdam)

Prinsengracht 685

Amsterdam

KOOPPRIJS

€ 3.999.999,- k.k

Vraag een bezoek aan Contacteer ons
Verkocht
461m²
13

Prinsengracht 685 | Omschrijving


KORTE OMSCHRIJVING
Prachtig grachtenpand ‘Holland’ met ca. 461 m² woonoppervlak gelegen op eigen grond van alle luxe voorzien en uitstekend onderhouden. Het monument beschikt o.a. over een uiterst smaakvolle achtertuin met fraai tuinhuis, een eigen gym, een home-cinema, een optionele eigen home-spa en een lift. Vorig jaar is het pand ook voorzien van een nieuwe fundering.

Het pand ’Holland’ is één van de zeven Provinciehuizen aan de Prinsengracht welke zijn gebouwd rond 1715 door Benjamin Dutry (1668-1751). De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (1588-1795) was een land dat voor het grootste deel op de plaats lag van het huidige Nederland.

Indeling

Geheel vernieuwd en uitgediept souterrain (plafondhoogte ca. 2,45m) met eigen entree. Aan de voorzijde een ruime kamer ideaal als kantoorruimte, extra slaapkamer of hal. Aan de achterzijde een grote slaapkamer met luxe badkamer en-suite voorzien van vloer en wandverwarming, welke ook te gebruiken is als eigen home-spa. Vanuit hier heeft u toegang tot de tuin maar ook middels de lift of trap heeft u toegang tot de bovenliggende verdiepingen.
De bel-etage is te bereiken middels het souterrain en middels een eigen bordestrap met eigen voordeur. De entree is voorzien van een prachtige Calacatta marmeren vloer met vloerverwarming, open boek gelegd. De eetkeuken is gelegen aan de voorzijde met een fraai uitzicht over de Prinsengracht. De woonkamer is gelegen aan de achterzijde, voorzien van een sfeervolle openhaard en heeft 2 paar openslaande deuren naar de achtertuin. Vanuit hier heeft u toegang tot de fraai aangelegde achtertuin met luxe tuinhuis. Het tuinhuis is compleet geïsoleerd, verwarmd en voorzien van water.
Middels lift of trap toegang tot de eerste etage waar 2 riante kamers zijn gelegen, voorzien van sfeervolle gashaarden en een fraaie ‘Maron’ badkamer met dubbele douches met daarin ook weer gashaarden!
De tweede etage is op dit moment in gebruik als riante home gym maar bestaat wederom uit 2 riante kamers met een badkamer.
De derde etage, ook bereikbaar met lift en trap, is voorzien van een ruime woonkamer aan de voorzijde met een ruime slaapkamer aan de achterzijde, een keuken en een ruime badkamer.
De vierde etage is voorzien van 2 studio-appartementen elk voorzien van een kitchenette, een badkamer en een trap naar de slaapkamer in de nok.

Ligging

Gelegen op een fantastische plek aan de gracht tegenover het voormalige Paleis van Justitie dat op dit moment verbouwd wordt tot een zeer prestigieus luxe hotel van de Rosewood hotelgroep.

Bijzonderheden

 • Rijksmonument;
 • Gelegen op eigen grond;
 • Woonoppervlakte 461 m² en tuin ca. 54 m²;
 • Gelegen in de grachtengordel, Unesco World Heritage;
 • High-end gerenoveerd;
 • Voorzien van een lift;
 • Nieuwe fundering uit 2022 met vloerisolatie en vloerverwarming;
 • Vernieuwd en uitgediept souterrain (plafondhoogte 2.41 – 2.50m) met eigen entree;
 • Het pand beschikt over 12 kamers en 6 badkamers;
 • Er zijn maar liefst 8 haarden van o.a. Boley;
 • Er liggen fraaie parketvloeren door het gehele pand;
 • Centrale verwarming (ketel 2023) en airco’s door het hele huis;
 • Het pand beschikt o.a. over een Home Gym, Home-Cinema en een optie tot een eigen Home-Spa;
 • Er is Key-less entry met extra veiligheidsdeuren en sloten;
 • De achtertuin is onder architectuur aangelegd met o.a. een beregeningssysteem;
 • In de achtertuin is een luxe tuinhuis aanwezig;
 • Eventueel parkeermogelijkheid met abonnement bij een particuliere parkeergarage om de hoek;
 • Bij het pand wordt een grote terrasboot geleverd die voor de deur in de gracht ligt.
 • https://www.quotenet.nl/vastgoed/qasteel/a44414707/prinsengracht-euro5-miljoen-zelfs-douchen-sfeervol/

Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam) Floorplan of Prinsengracht 685 (Amsterdam)
Bezoek aanvragen

Wil je deze woning bezichtigen? Vul onderstaand contactformulier in of neem direct contact op met ons kantoor via onderstaande gegevens.

+31 (0)20 627 5011 Mail icon info@recourtmakelaars.nl

"*" geeft vereiste velden aan